Ja, ik doe mee met de rechtszaak tegen minister Ollongren | Meer Democratie

Ja, ik doe mee met de rechtszaak tegen minister Ollongren

Donderdag 22 februari was een zwarte dag voor de democratie: de Tweede Kamer stemde met een zeer krappe meerderheid voor de afschaffing van het referendum.

Bent u ook voor het referendum, net als de grote meerderheid van de Nederlanders? Bent u ook zo boos omdat het kabinet het referendum op een onrechtmatige manier aan het afschaffen is? Vindt u ook dat wij het recht hebben onszelf hier direct hierover uit te spreken via een referendum?

Elke staatsburger heeft belang bij en recht op het referendum.

Het referendum is bij uitstek een instrument van de bevolking! Daarom roepen wij zoveel mogelijk Nederlanders op om als medestander mee te doen met de rechtszaak tegen minister Ollongren. Procederen is helaas duur, helemaal als we de bodemprocedure tot het einde moeten doorlopen. Daarom hopen we dat u ook een donatie wilt doen. Maar het is ook mogelijk om als medestander bij de dagvaarding gevoegd te worden zonder te doneren.

Het belangrijkste doel van de rechtszaak is dat wij de mogelijkheid krijgen om een referendum af te dwingen over de afschaffing van het referendum. Maar het grote achterliggende doel is natuurlijk om het referendum te behouden (en te verbeteren).

Hoe werkt de rechtszaak?

Meer Democratie voert de rechtszaak op eigen naam en titel. U loopt dus geen enkel juridisch of financieel risico als u doneert of uw naam als medestander toevoegt aan de dagvaarding. Als u ermee instemt, dan komt uw naam op een lijst die als bijlage wordt toegevoegd aan de officiële dagvaarding. Wilt u niet uw naam vermeld hebben maar wel doneren, dan kan dat uiteraard. Wilt u niet doneren, maar wel met uw naam op de lijst van medestanders, klik dan hier.

U kunt op 2 manieren doneren. Maak hieronder uw keuze.
 

1. Doneer hieronder via iDeal (geprefereerd)


Dat hebben wij als drukke activisten het liefste. Want dan wordt uw aanmelding als medestander automatisch verwerkt in onze dagvaarding, en idem uw betaling in onze financiële administratie. En kunnen wij onze tijd aan actievoeren besteden i.p.v. aan administratie.

Als u uw gegevens hieronder invult, wordt u doorgeleid naar onze iDeal-betaalpagina. Alleen uw voor- en achternaam en emailadres moet u verplicht invullen - de andere gegevens niet.

Gegevens Donateur
 
Email updates van Meer Democratie
Abonnees van de algemene emaillijst
Stuur mij af en toe email updates over acties van Meer Democratie. Ik kan mij altijd uitschrijven via de uitschrijflink in elke email, of door een berichtje aan info@meerdemocratie.nl